Zelfgebrouwen bier drinken op 3 unieke locaties in Amsterdam

Wie zegt dat België de beste bierbrouwerijen heeft, heeft waarschijnlijk ook gelijk, maar dat wil niet zeggen dat Amsterdam hiervoor onderdoet.

Bij deze drie bierbrouwerijen drink je een heerlijk biertje op een unieke plek.

Brouwerij ‘t IJ

In deze speciale windmolen waarvan je zou denken dat het een toeristische attractie is, wordt biologisch bier gebrouwen. Omdat het zo populair is geworden, heeft de eigenaar zelfs een tweede brouwerij geopend. Probeer hier de nieuwe Montueka Pale Ale. Een verfrissend zomers biertje met speciale hop uit Nieuw-Zeeland. Bij lekker weer zit je heerlijk op het ruim aangesloten terras.

Brouwerij Troost

In dit voormalige klooster wordt ‘heilig’ bier gebrouwen. Het is de laatste in een nieuwe golf van Amsterdams ambachtelijke bierbrouwers. Hef een lekker glas citrus IPA, een pale ale of een Weizen van de tap op. Dit doe je letterlijk naast de glimmende ketels waarin het voor je wordt gebrouwen. Naast bier worden in het restaurant ook biervriendelijke gerechten geserveerd zoals hamburgers, flammkuchen en biefstuk met frites.

Bierfabriek

Misschien wel beter bekend om hun in bier gemarineerde rotisserie kip dan om hun zelfgebrouwen bier. De perfecte locatie om bier te proeven en voor een gezellig feestje met vrienden. Naast zelfgebrouwen bier drinken, zoals Nero (chocolade porter) en Rosso (een fruitige amber ale), kun je hier ook gewoon aan een van de tafels aanschuiven en de hele avond zelf barman spelen.

2

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *