17 tips voor een weekendje Amsterdam

Dag 1 – Grachten, cultuur en uitgaan

Dag 2 – Sex, drugs en shoppen


9.00 uur – Anne Frank Huis

Vermijd de rijen en wees de eerste bij het Anne Frank Huis als het om 9.00 uur opengaat. Zeker als je een weekendbezoek van plan bent. Het museum omvat het achterhuis waarin de familie van Anne Frank meer dan 2 jaar verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog.

10.00 uur – Koninklijk Paleis

Begin je dag op de Dam met een tour door het Koninklijk Paleis waar de koning en koningin af en toe verblijven.

11.00 uur – Negen Straatjes

Duik de Negen Straatjes in voor veel originele, amusante en soms ook excentrieke winkels. Ooit het centrum van de leerbewerking, nu een broeikas van gekke en bijzondere winkeltjes.

10.00 uur – Kalverstraat

Begin je shoppingtour in de bruisende Kalverstraat en sluit het af in het warenhuis De Bijenkorf met een kop koffie.

12.30 uur – Grachten

Lunch op een van de relaxte terrasjes aan de grachten met prachtig uitzicht op voorbijvarende bootjes.

12.00 uur – Wallen

Trek naar het westen richting de beroemde Wallen die op dit tijdstip van de dag niet drukbezocht worden. Probeer in het Hash, Marihuana & Hemp Museum de drug op een veilige manier.

14.00 uur – Rijksmuseum

Ga richting het zuidoosten voor een bezoek aan het Rijksmuseum. Het onderkomen van Rembrandt’s Nachtwacht en meesterwerken van Frans Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer. Voor meer moderne kunst en kunst van tijdgenoten bezoek je het Van Gogh Museum met werken van Manet, Monet en natuurlijk Van Gogh.

13.00 uur – Nam Kee

Krijg je al trek? Je bent nu in Chinatown waar je de beroemde oesters met zwarte bonensaus bij Nam Kee niet mag missen.

16:00 uur – Vondelpark

Neem adempauze in het Vondelpark, de grootste groene ruimte van Amsterdam met prachtige weggetjes, paden en grasvelden voor wat ontspanning en zonlicht.

14.00 uur – Hortus Botanicus

Verlaat het drukke centrum en ontspan in het vruchtbare groen van Hortus Botanicus. Of ga naar dierentuin Artis waar je met dieren kunt communiceren.

17.00 uur – ‘t Blauwe Theehuis

Pak een biertje of wijntje in ‘t Blauwe Theehuis, een café uit de jaren 30 met een uitgestrekt terras in het midden van het Vondelpark. Ontspan en geniet van people-watching.

16.00 uur – Albert Cuypmarkt

Spring op je fiets (of neem een tram) richting de hippe De Pijp en scoor een einde-van-de-dag koopje op de populaire Albert Cuypmarkt.

19.00 uur – Rondvaart

Stap net buiten het park, nabij de noordelijke uitgang op een rondvaartboot en geniet vanaf het water van een rondleiding. Of huur een waterfiets en begeleid jezelf.

17.00 uur – Heineken Experience

In de stemming voor een biertje? Bezoek de Heineken Experience voor een rondleiding in de voormalige Heineken-brouwerij en doe mee met een gratis proeverij aan het einde van de tour.

21.00 uur – Leidseplein

Drink gezellig wat op een van de terrasjes of in de kroegen. Geniet van straatartiestkunsten en dineer in een van de vele restaurants op het Leidseplein of in een van de zijstraatjes.

19.00 uur – Bazar

Voor een goedkoop etentje ga je naar de rijk versierde voormalige kerk Bazar voor Turkse gerechten. Of voor een diner bij Ciel Blue, een Franse Michelin-restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura met panoramisch uitzicht.

21.00 uur – Rialto

Sluit de avond af door een film te pakken in een van de comfortabele stoelen van de arthouse-bioscoop Rialto.

3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *