De 6 leukste markten van Amsterdam


Amsterdam kent veel markten en iedereen is wel bekend met de Albert Cuypmarkt.

Maar er zijn veel meer leuke markten in Amsterdam te vinden.

Zo vind je in de IJ-hallen de grootste vlooienmarkt van Europa met supergave vintage spullen voor je interieur.

En in de Jordaan koop je verse biologische producten op de Noordermarkt.

Of wat dacht je van de bloemenmarkt die helemaal in het teken van allerlei soorten bloemen en planten staat.

In dit artikel

Noordermarkt

De Noordermarkt in hartje Jordaan is vooral op zaterdag gezellig druk, waar naast kleding- en rommelmarktspulletjes ook verse biologische producten worden aangeboden.

Albert Cuypmarkt

De meest bekende en misschien wel de gezelligste markt van Amsterdam. Een van de grootste van Europa met een divers aanbod van eten en drinken tot kleding. De meeste ondernemers op de markt zijn Amsterdammers of komen uit de omgeving van Amsterdam. De markt geeft je als bezoeker daarom snel dat echte Amsterdamse gevoel. En dat wil je niet missen.

Vlooienmarkt IJ-hallen

Een erg leuke en verrassende rommelmarkt waar veel vintage wordt aangeboden. De twee IJ-hallen bieden plaats aan maar liefst 750 kramen. De vlooienmarkt is maandelijks te bezoeken en door het grote aanbod zul je hier niet snel met lege handen weglopen.

Dappermarkt

Dagelijkse markt in de Dapperstraat in Amsterdam-Oost. Het is echt een wereldmarkt en dat zie je vooral terug in de aangeboden lekkernijen. Je hoort hier Hindoestaanse, Italiaanse, Franse, Amsterdamse, Arabische, Duitse, Surinaamse en Antilliaanse ondernemers door elkaar heen hun goederen aanbieden. Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en lekkernijen, dan is de Dappermarkt zeker een bezoekje waard.

Bloemenmarkt

Een unieke markt mede dankzij de drijvende kraampjes in de gracht het Singel. Een overblijfsel uit de tijd dat bloemen en planten per schuit werden aangevoerd. Nog altijd vind je hier verse, mooie bloemen en planten. Het maakt niet uit waar je van houdt, je vindt het op de Bloemenmarkt.

Waterloopleinmarkt

Van oude boeken, fietsen, meubels en snuisterijen tot tweedehands kleding. Allemaal te koop op de Waterloopleinmarkt. Dagelijks open voor iedereen die van antiek, tweedehands en vintage houdt.


5

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *