6 hippe hotspots in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is hip, opstandig en edgy. Dit gedeelte van Amsterdam wordt door het IJ van het centrum gescheiden. Om in Noord te komen heb je in ieder geval geen taxi nodig. Wacht een paar minuten aan de achterkant van Centraal Station op een pont en je bent binnen 5 minuten aan de overkant. In het ‘nieuwe’ Amsterdam-Noord waar naast moderne en innovatieve concepten ontstaan, is er ook heel veel plaats voor ruwe en klaargestoomde kunstcommunities.


Pllek

Van goedgeklede hipsters, jonge gezinnen tot golden oldies. Iedereen is welkom. Pllek is een creatieve hang-out en biologisch restaurant. Je krijgt hier een laid-back gevoel, dat een soort handelsmerk voor Amsterdam-Noord is geworden. Pllek is gemaakt van gerecyclede zeecontainers, een zelfgevormde kiezelstrand, een paar picknicktafels met bankjes die weer van oude boten zijn gemaakt zijn. Met een panoramisch uitzicht op de stad en het IJ is dit de plek om even relaxed te doen.

Woodies at Berlin

Esther is de creatieveling achter de o zo chique Woodies at Berlin. Haar partner is een echte ambachtsman (dagelijks botenbouwer) en wat Esther ook vraagt, hij bouwt het voor haar. De producten die zij samen aanbieden zijn maatwerk en ambachtelijk. Tevens is Woodies at Berlin ook een plek voor interieurinspiratie – evenals voor mooie meubels met een vleugje vintage.

Brooklyn

In een gedeelte van het nieuwe Brooklyn Hotel, dat uittorent boven de NDSM-werf is restaurant Brooklyn gevestigd. Dit restaurant heeft dubbele voordelen: een open haard (knus bij slecht weer) en een groot terras voor een lekker diner. Het menu is beperkt, maar goed, bestaande uit klassieke pasta’s, worstjes van lokale helden Brandt & Levie, verse vis, verschillende soorten steaks en voor een afsluiter, natuurlijk een New York cheesecake.

Neef Louis

Met ruim 2.000 m2 aan vintage en retromeubels, industriële lampen, moderne designartikelen en een hele hoop excentrieke keuzes is Neef Louis een favoriet onder veel locals. Maar, als je geen zin hebt om het grotere gedeelte van je salaris aan een middeleeuws Mad Men-style bureau wilt uitgeven, loop dan even bij een van de buren naar binnen (Van Dijk & Ko) waar ze prachtige en betaalbare vlooienmarktvondsten aanbieden.

Café Modern

Dit middeleeuws restaurant is gevestigd in een voormalige bank is van de eigenaren van Hotel De Goudfazant (een restaurant dat geen hotel is), en ondanks de naam is het een café met kamers op verschillende verdiepingen. Hier geniet je van bijvoorbeeld een lekkere pittige en zure tom yam soep met garnalen, een kokosmelk met schuim en een panna-cotta met limoen, karnemelk en bessen, dat een deel van de vijf-gangen keuzemenu is (40). Geserveerd door baardchefkok Sander van Melick.

EYE Film Instituut

Het nieuwe gebouw van het EYE Film Instituut, waarvan sommigen zeggen dat het op een origamiachtige verschijning lijkt heeft een aansprekend design en is nu al een icoon in Amsterdam. Centraal in het design is rekening gehouden met een ruim terras van 700 m2 waarvan je uitzicht hebt op de stad en het IJ. Naast al dit spektakel is EYE ook gewoon een bioscoop met 4 filmzalen (315 stoelen), heeft het een tentoonstellingsruimte en een filmuseumshop dat het zeker waard is om te bezoeken.

3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *