6 bijzondere speciaalzaken in Amsterdam

Speciaalzaken of monowinkels zoals dat zo mooi heet zijn er in Amsterdam genoeg te vinden.

Sommige hebben al de leeftijd van een bejaarde, andere zijn vrolijke peuters.

Met al die internetwinkels is het niet eenvoudig voor de speciaalzaak.

Luxe badjassen zien er op een afbeelding goedkoper uit dan in een echte winkel, kaarsen kunnen breken tijdens de verzending, handgemaakte chocoladepepernoten kunnen smelten in de doos.

Het is daarom altijd beter om een speciaal product zelf in een winkel te ervaren.

Ervaar de liefde, expertise en toewijding die van de eigenaren heerst.

Christmace Palace B.V.

Pal tegenover de Bloemenmarkt kun je terecht voor hele bijzondere kerstspulletjes. In Christmas Palace zoals de winkel heet, staat het barstensvol met unieke kerstdecoraties.

De Pepernotenfabriek

Veel mensen vragen zich af of het niet wat overdreven is om het hele jaar door pepernoten te verkopen. Die vraag krijgen de twee eigenare heel vaak te horen. Naast pepernoten die in allerlei smaken verkrijgbaar zijn, koop je hier ook granola.

Poptasi, Creative Pastry Agency

De Franse macaron is populair en dat we ze in Amsterdam. De twee eigenaars bieden naast de traditionele macarons ook hun eigenbedachte kruising tussen een macaron en een bonbon die ook een prijs heeft gewonnen.

De Badjassenwinkel

Een goed adresje voor mooi en luxe badjassen. En wil je er je eigen naam op geborduurd hebben, dan kan dat. Kies uit verschillende modellen: lang, licht, kort, voor in de sauna of met capuchon.

Pontifex / Poppendokter

Kaarsen zijn niet alleen voor kerkgangers, maar ook gewoon voor thuis. In combinatie met geurolie en wierook komt de kaars het beste tot zijn recht. Naast kaarsen kun je hier ook terecht bij de poppendokter om je knuffel te laten repareren.

Joe’s Vliegerswinkel

De eigenares, die geïnspireerd is door de Aziatische vliegerscultuur, heeft dit mee naar Nederland genomen. Je vindt hier gewone vliegers, maar ook sportvliegers, draken en andere bijzondere objecten.

Meer bijzondere monowinkels in Amsterdam

Papabubble
Waar? Haarlemmerdijk 70
Product? Artistieke snoepjes

Condomerie
Waar? Warmoesstraat 141
Product? Condooms

Omelegg
Waar? Ferdinand Bolstraat 143
Product? Eieren

5

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *