Film kijken in 16 unieke bioscopen in Amsterdam


Film kijken in Amsterdam kan in een van de 16 bioscopen die de stad te bieden heeft. Elke bioscoop is uniek en heeft een eigen sfeer.

Jij bepaalt in welke sfeer en waar je de film gaat kijken.

De meeste mensen kiezen doorgaans voor een van de Pathé-bioscopen, maar als je speciale wensen hebt of meer van rust houdt, dan is bijvoorbeeld een bioscoop als The Movies zeker een aanrader.

In dit artikel

Melkweg Cinema

In de Melkweg treden niet alleen bekende bands op, maar je kunt hier ook gewoon films kijken. Muziekfanaten kunnen op de bovenste verdieping, in de Melkweg Expo dat gekoppeld is aan het Melkweg-café, muziekfilms of muziekdocumentaires bekijken.

Studio K

Bioscoop met aangesloten een café-restaurant in de Indische buurt in Amsterdam-Oost. Het unieke aan Studio/K is dat het volledig door studenten gerund wordt. In een gezellige huiskamersfeer bekijk je de betere publieksfilms en de wat bekendere arthousefilms.

The Movies

De oudste bioscoop (17-eeuws) van Amsterdam en nog steeds in gebruik. In art deco-sfeer kijk je bij The Movies naar kwalitatieve arthousefilms en blockbusters. Dit doe je in een van 4 zalen met in totaal 400 stoelen. Daarnaast heeft deze bioscoop ook een eigen restaurant.

Theater Tuschinski

Een prachtige art deco-bioscoop in de Reguliersbreestraat en momenteel een onderkomen van Pathé. Een grote bioscoop met 6 zalen die ruimte biedt voor de echte kaskrakers en de kleinere zalen voor Pathé Alternatieve Films en middle off the road-films.

Filmhuis Cavia

Voortgekomen uit een kraakbeweging en er worden films aangeboden die niet in andere bioscopen te zien zijn. Denk aan Nederlandse horror, korte films, animaties, literaire festivals, Super 8 en Turkish Trash. Ook aangesloten bij Cineville en samenwerkend met Cinecenter, Filmtheater Kriterion, Filmtheater de Uitkijk, Het Ketelhuis, Rialto en The Movies.

De Balie

Een kleine knusse filmzaal. Ideaal voor een rustige filmavond. De filmprogrammering wordt in samenwerking met Rialto aangeboden. En als je een Cineville-abonnement hebt, dan mag je de meeste films gratis komen kijken.

Filmtheater Cinecenter

Een bioscoop vlakbij het Leidseplein die voornamelijk arthouse-premières vertoont. Heeft 4 zalen, 324 zitplaatsen en een loungebar. Toegankelijk voor slechthorenden en rolstoelgebruikers (Zaal 4). Cinecenter is aangesloten bij Cineville.

EYE Film Instituut Nederland

Gevestigd in een prachtig architectonisch gebouw, tegenover het Centraal Station. De bioscoop biedt naast de reguliere filmprogrammering ook ruimte voor een winkel, café-restaurant met terras, filmlab en educatieve activiteiten. Er worden ook regelmatig theaterprogramma’s, openluchtvoorstellingen, retroperspectieven, festivals en theatrale familievoorstellingen gehouden. EYE werkt samen met Cineville.

Filmhallen

Nieuwe bioscoop in de Hallen. Een unieke omgeving waar ooit trams werden onderhouden. Met maar liefst 9 zalen is het een van de grootste bioscopen van Amsterdam. In de Filmhallen worden dagelijks de nieuwste Hollywood-films gedraaid en de betere films uit Europa en andere werelddelen. En daarnaast worden er ook speciale filmevenementen en filmfestivals georganiseerd. Ook deze bioscoop is bij Cineville aangesloten.

Het Ketelhuis

Gevestigd in Cultuurpark Westergasfabriek waar voornamelijk Nederlandse films en Europese arthousefilms worden gedraaid. Ook kun je hier gezellig wat aan de bar (dagelijks geopend) komen drinken en met andere mensen over films discussiëren.

Filmtheater Kriterion

Volledig door studenten gerunde bioscoop met een unieke programmering. Kenmerkend zijn de stevige ‘edgy’ arthousefilms, spannende cross-overs en uitzonderlijke documentaires. Naast het normale filmaanbod worden er ook regelmatig festivals, evenementen, debatten en kunsttentoonstellingen georganiseerd.

Rialto Filmtheater

Je kijkt hier naar hoogwaardig kwalitatieve en vernieuwende films van filmmakers uit de hele wereld. Rialto is daarnaast ook het onderkomen voor bijzondere festivals en evenementen. En om de twee jaar kun je hier terecht voor het CinemAsia-festival. De bioscoop beschikt over 3 zalen en een eigen café. Werkt ook samen met Cineville.

Filmtheater De Uitkijk

De Uitkijk biedt films met karakter aan in een historisch pand in de Jordaan. Ook weer door studenten beheerd. Zeker de moeite waard voor een bijzonder avondje uit.

Pathé Arena

Een grote Pathé-bioscoop in Amsterdam-Zuidoost, de grootste van Pathé in Nederland. De bioscoop beschikt over 14 zalen en 3246 stoelen. En in zaal 14 kun je terecht voor prachtige IMAX-voorstellingen.

Pathé City

Pathé City staat op korte afstand van het Leidseplein tegenover De Balie. De programmering bestaat uit film, theater en arthouse.

Pathé De Munt

Pathé de Munt staat vlakbij Pathé Tuschinski en is ook een grote bioscoop met 2415 stoelen. De filmprogrammering is niet veel anders dan bij andere Pathé-bioscopen in Amsterdam.


3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *