10 hoogtepunten in Amsterdam

1. Amsterdamse grachten

Met hun unieke charme zijn de 17-eeuwse grachten van Amsterdam een prachtig aanblik. De typische gevels, relaxte terrassen en smalle straatjes zijn zeer interessant om doorheen te slenteren. Ze zijn het beste te bewonderen vanaf een rondvaartboot.

2. Het Rijksmuseum

Slechts een fractie van de meer dan 7 miljoen museumstukken wordt tentoongesteld in het Rijksmuseum. Het museum bezit een prachtige 17-eeuwse collectie Nederlandse kunst.

3. Anne Frank Huis

Het onderduikadres van de familie Frank. Hier hield Anne Frank haar dagboek bij. Je kunt zelf via de boekenkast naar binnen lopen en ervaren hoe het voor haar in die periode geweest moet zijn. De beste tip: kom zo vroeg mogelijk om niet te lang in de rij te staan.

4. Van Gogh Museum

In dit moderne museum zijn meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven te zien van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.

5. De Jordaan

Deze populaire wijk met typische grachten, smalle straatjes, trendy winkels, cafés en restaurants is een echte aanrader om het Amsterdamse gevoel te kunnen ervaren.

6. Rondvaart

Een rondvaart in Amsterdam brengt je langs de prachtige grachtengordel, de vele bruggetjes en woonboten. In deze setting beleef je Amsterdam in zijn glorietijd. Even terug naar de 17e eeuw.

7. Bruincafés

Een leuke manier om de Amsterdammers en hun cultuur zelf te leren kennen.  Veel Amsterdammers hebben hun eigen favoriete bruincafé. Daarnaast drink je hier natuurlijk ook een lekker biertje.

8. De Pijp

Een hippe buurt met leuke winkels, cafés en restaurants. Minder druk dan de Jordaan, maar minstens zo leuk. En vergeet niet de bruisende Albert Cuypmarkt te bezoeken.

9. Rosse Buurt

Veel mensen kunnen het niet weerstaan om een kijkje te nemen in de rosse buurt van Amsterdam. In deze buurt staan ook veel beroemde coffeeshops en The Hash Marihuana Hemp Museum.

10. Leidseplein

Een populair uitgaansgebied in Amsterdam met gezellige (bruine) cafés, terrasjes, kroegen, restaurants en winkels. Ook straatartiesten vertonen hier graag hun kunsten.

9

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *